Een aanpak die bij u past

In het eerste gesprek verhelderen wij uw coachingsvraag en onderzoeken we met u hoe we het beste aan uw vraag kunt werken. Immers, een coachingsvraag kan met behulp van verschillende methodieken beantwoord worden.

Coachingsgesprekken


Daarna volgen, afhankelijk van uw vraag 6 tot 8 coachingsgesprekken van ongeveer anderhalf uur waarin u weer de regisseur wordt van uw talenten en professionele kwaliteiten.

Feedback

In de gesprekken gaan we in op de dingen die zichtbaar zijn en op vragen we door op de minder zichtbare onderstroom van uw gedrag en denkbeelden zodat u geprikkeld wordt tot zelfonderzoek. We maken gebruik van persoonsgerichte oefeningen door bijvoorbeeld situaties na te laten spelen of op een creatieve manier uw vraag te onderzoeken. Daarvoor kunnen we verschillende technieken inzetten, zoals een biografie, een succesanalyse of we laten u feedback van anderen verzamelen.

Vinger aan de pols

Indien nodig geven we u na de coachingssessies oefeningen mee, waarbij u de opgedane inzichten ook gaat toepassen. Als u dat wilt, houdt u in een logboek uw leerervaringen bij. Aan het eind van iedere sessie kijken we steeds met u of we op de goede weg zijn, zodat u zelf een vinger aan de pols houdt.

Meer informatie:
Annemarie Reintjes - Annemiek Meinen - Adinda Bremer

Individuele coaching:
onze aanpak


Individuele coaching

Lees ook over:

Teamcoaching

is een hefboom naar verandering. Een team groeit weer wanneer de leden feedback kunnen geven, ontvangen en vragen. Van elkaar en van de omgeving.

Teambuilding

Werken aan een dreamteam is de opmaat om te scoren: in de samenwerking tussen collega's en met de resultaten waar uw team naar toe werkt.