Training voor teams en individuen rond persoonlijke impact en effectieve samenwerking

Recente opdracht: Werksfeer verbeteren op het VMBO
Bij Scholengemeenschap Bonaire begeleidde ik een traject naar meer welzijn op het werk. Zestig docenten en hun teamleiders kregen ieder een kort coachingstraject. Daarna deden we teamontwikkeling, omdat de constructieve versie van ieder weer 'aan' was gegaan en het gemeenschappelijke doel nog steeds geliefd bleek.
Mijn werk: Maatwerk in teamontwikkeling door uit te zoeken hoe ieder lid het team beïnvloedt en hoe persoonlijke verantwoordelijkheid werkt. 

Regelmatige opdracht: Teamontwikkeling (Insead, Harvard, NS, Siemens, etc.)
De dynamiek tussen mensen is bepalender voor zinvol samenwerken dan een goed idee. Zeker grote of multidisciplinaire teams hebben mentaal onderhoud nodig. Samenwerken door activiteiten te doen en daarna concreet te bespreken wat voorviel, verruimt het gesprek over verschillen doordat het persoonlijk en reflectief is. Wat kunnen we veel van elkaar ‘vatten’ als we ergens op reflecteren. En wat ruimt dat veel op. 
Buitenactiviteiten werken goed, maar persoonlijkheidstesten of 360 feedback kunnen ook een startpunt zijn. Verschillen ervaren en leren uitspreken, geven als vanzelf een vertaalslag naar je bedoeling met elkaar op kantoor. 
Mijn werk: groepsdynamische thema’s herkennen en in activiteiten voelbaar maken.


Persoonlijke Coaching 

Een terugkerend patroon kan knellen. Of dat nu is in je werk, in je leven, in je lijf. 

Recente opdracht: Oppotten jarenlange darmverknoping en uitgedokterde specialisten die ‘psychisch’ zeggen
Dat kan best. Het nam drie coachingssessies voor de cliënt die de dood van haar vader niet verwerkt had. Het maakte haar bijna arbeidsongeschikt en ze is nu alweer twee jaar gezond. Zo kort en krachtig kan coaching zijn. 
Mijn werk: bijzondere verbanden leggen. 

Regelmatige opdracht: Je binnenwereld ordenen
Coaching gaat vaak over je gedachten aandacht geven. We hebben allemaal wat aannames over hoe de wereld draait en steevast zitten er een paar tussen van het kaliber ‘een koe drinkt melk’. Meestal hebben we gewoon een paar aannames te veel, waardoor we onszelf onnodig vastzetten in interactie met anderen. 
Mijn werk: meekijken welke meningen te klein zijn geworden bij het groeien, net als kleding. 

Mijn werk mengt de opleidingen die ik volgde: Antropologie (Cultuur Organisatie en Management), Transactionele Analyse, Opstellingen, Gestalt, Socratisch gesprek, ervaringsleren (‘outdoor’), oplossingsgericht werken, MBTI en Happiness@Work (een model dat verschillende elementen voor werkgeluk test). 

Adinda Bremer Opdrachten


Adinda Bremer

06 - 55115551

adindabremer@beuk.nl