Tom traint bouwbedrijven, ondernemingsraden, gemeenteraden en colleges in effectief communiceren, onderhandelen, debatteren en omgaan met de media. Hij treedt zelf regelmatig op als gespreksleider of procesbegeleider.

Al sinds zijn studietijd is Tom actief in de politiek. Hij was lange tijd deelraadslid in Amsterdam en is momenteel raadslid in Leiden. Hij kent de politiek-bestuurlijke processen in een stad van binnenuit. Zijn politieke sensitiviteit en inlevingsvermogen maken hem tot een uitstekend adviseur in het publieke domein en voor bedrijven met een maatschappelijke uitdaging.

Tom studeerde bestuurskunde. Na zijn studie voerde hij als management trainee via ORMIT adviesopdrachten uit voor DSM, ANWB en het HSL-Zuid project. Bij het Centrum Publieksparticipatie adviseerde hij projectleiders binnen de Rijksoverheid bij inspraakprocedures en consultaties. Vanuit deze positie werkte hij ook mee aan 'Inspraak Nieuwe Stijl' om besluitvormingsprocessen sneller en beter te maken. In 2008 en 2009 werkte hij in Canada voor een financiële instelling en als gastdocent aan de McGill universiteit. In die tijd maakte hij ook als vrijwilliger deel uit van de Obamacampagne in de VS. Sinds 2009 werkt hij als adviseur en trainer voor De Beuk.

Lees meer over zijn opdrachten.


Tom Leest, adviseur en trainerTom Leest 
M 06 52 32 00 88 
tomleest@beuk.nl