De kracht van het afwijkende

Iets hebben de crisissen van de afgelopen jaren duidelijk gemaakt: organisaties staan onder grote druk om te veranderen en daarin hun eigenheid zo stevig mogelijk te laten zien. Instituties veranderen, de overheid kiest nieuwe rollen en vraagt van burgers vergaande betrokkenheid.

In zo'n situatie is goed luisteren een belangrijke eigenschap. Luisteren naar wat er gezegd wordt, welke woorden de hoofdrol spelen in het gesprek en hoe betrokken en verantwoordelijke deelnemers hun mening verwoorden. Goed luisteren in gesprekken met deelnemers die er toe doen. Daarin zijn de afwijkende meningen interessant omdat ze een glimp laten zien van de verandering die mogelijk is. Onder wat op weerstand lijkt, zit een motivatie voor wat iemand wel wil. Waar ideeën onzin en grootspraak lijken, zit de bron voor anders organiseren.

Voor medezeggenschap zijn de betrokkenen de medewerkers, het management, de bestuurder, de toezichthouders, de cliënten van een organisatie. De uitdaging is om in een organisatie die verandert vorm te geven aan medezeggenschap die daarbij past. Een structuur en een cultuur van medezeggenschap die past op de bouwstenen van de veranderingen in de organisatie.

In participatieprocessen zijn de spelers de burgers, de overheid en bestaande instituties. In de transities van jeugdzorg, werk en de zorg zoekt de overheid naar betrokken burgers die een netwerk vormen in buurten en wijken. Burgers zijn regelrecht verantwoordelijk voor het succes van de uitvoering van het gemeentelijk beleid op de drie transities. De kracht van deze netwerken zit in het afwijkende: de onbekende, nog niet bewandelde wegen geven kracht aan de uitvoering van de transities in de praktijk.

Wie ben ik?

Mijn kernwoorden zijn waarderend, enthousiasmerend, opbouwend kritisch en met een heldere visie op maatschappelijke ontwikkelingen. Mijn inspiratiebron zijn mensen die op zoek zijn naar eigen invloed en gedachten over de ontwikkelingen om hen heen. Soms gaat dat over werk, soms gaat dit over de leefomgeving.

Voordat ik bij De Beuk kwam werken, adviseerde ik ondernemers in het opzetten van bedrijven. Ook heb ik acht jaar lang bij FNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten onderhandeld over CAO's en sociale plannen. Mede daardoor ben ik goed in staat om in een politiek gevoelige omgeving te werken. Sinds 2007 ben ik Master of Change Management na de ACM opleiding bij Sioo.

Ik heb een ruime bestuurservaring in het maatschappelijk middenveld. Op dit moment ben ik voorzitter van het COC in Rotterdam en van de landelijke patiëntenorganisatie Caleidoscoop. In Rotterdam Oud Charlois, de wijk waarin ik woon, heb ik samen met 15 bewoners een pop up restaurant Wijkoké waarin ontmoeten en lekker eten centraal staan.

Je kunt mij volgen op twitter: @wilmaruis.

Lees meer over mijn opdrachten.

Wilma Ruis, adviseur en trainer

Wilma Ruis 
06 53 31 68 29
wilmaruis@beuk.nl
twitter: @wilmaruis