Wilma Ruis

    Mijn passie ligt bij medezeggenschap. Zowel in organisaties als in de samenleving. Ieders inbreng doet ertoe. ...

Mijn passie ligt bij medezeggenschap. Zowel in organisaties als in de samenleving. Ieders inbreng doet ertoe. Het betrekken van meer belanghebbenden bij een proces leidt tot nieuwe mogelijkheden en oplossingen.

Ik werk in lastige situaties die vast lijken te zitten. Het krachtenveld is stroperig, ontwikkeling blijft uit. Iedereen heeft ideëen hoe het anders moet. Maar hoe pak je het aan? Mij fascineren de overtuigingen die partners in zo’n traject hebben. Mijn aanpak is speels, soms streng, altijd met een oog voor de behoeften, belangen en beweegredenen van de partners. Energie brengt beweging, ook in veranderingsprocessen.

En heb je een goede gespreksleider nodig? Gesprekken die tot de kern van de zaak én de gesprekspartner(s) leiden zijn mijn specialiteit.

De specialismes van Wilma Ruis

Over mij

Mijn kernwoorden zijn waarderend, enthousiasmerend, opbouwend kritisch en met een heldere visie op maatschappelijke ontwikkelingen. Mijn inspiratiebron zijn mensen die op zoek zijn naar eigen invloed en gedachten over de ontwikkelingen om hen heen. Soms gaat dat over werk, soms gaat dit over de leefomgeving.

Voordat ik bij De Beuk kwam werken, adviseerde ik ondernemers in het opzetten van bedrijven. Ook heb ik acht jaar lang bij FNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten onderhandeld over CAO’s en sociale plannen. Mede daardoor ben ik goed in staat om in een politiek gevoelige omgeving te werken. Sinds 2007 ben ik Master of Change Management na de ACM opleiding bij Sioo.

Ik heb een ruime ervaring in het maatschappelijk middenveld. Op dit moment is het een groep bewoners die de bereikbaarheid van Rotterdam-Charlois goed monitort, een pop-up vegetarisch restaurant in Oud Charlois Rotterdam, het COC Rotterdam en een stichting die muziekonderwijs voor kinderen in Oud Charlois organiseert.