Roel van der Heijde

    Trainer Omgang lastige emoties. Teamtrainingen
    Trainer Dare to Lead – Brené Brown
    Extern vertrouwenspersoon
    Onderzoeker cultuur, samenwerking, sociale veiligheid binnen teams en organisaties

Mijn inspiratie:                                 “Be the change you wish to see in the world” – Ghandi

 

Gedreven en ervaren trainer/trainer-on-the-job en vertrouwenspersoon. Werken met groepen ervaar ik als uiterst fascinerend en inspirerend. In interactie met groepen ben ik elke keer weer verbaasd door het enorme potentieel aan praktische kennis en directe ervaring dat in groepen verscholen ligt en dat zo makkelijk over het hoofd wordt gezien. Ik word steeds vaardiger in het aan de oppervlakte brengen van dit potentieel. Sleutelwoorden daarbij zijn het zorgen voor een veilige leeromgeving en het bewust uitvragen van de kennis/ervaring die al bij de deelnemers aanwezig is; ik maak daarbij gebruik van een scala aan interactieve en participatieve werkvormen die de speelsheid en leergierigheid bij deelnemers aanwakkeren. Ik werk als trainer bij diverse ziekenhuizen en ouderenzorgorganisaties met name op het gebied van omgaan met angsten van patiënten en raakbaar leiderschap.

Daarnaast begeleid ik zorgprofessionals (medisch specialisten (in opleiding), leidinggevenden, verpleegkundigen, paramedici) individueel in raakbaar leiderschap en het “Dare to Lead” programma van professor dr. Brené Brown (University of Houston). We verwachten van zorgprofessionals dat ze altijd alles weten en medisch leiderschap tonen. De werkelijkheid is dat dit onmogelijk kan. Hoe ga je als zorgprofessional om met onzekerheden, angsten en machteloosheid. Hoe zet jij je eigen kwetsbaarheid in om zo prioriteiten en grenzen te stellen. Nee te zeggen met behoud van de relatie. En hoe houd je contact met jouw drive wat maakte dat je ooit voor je vak gekozen hebt. Uiteraard komen de competenties van medisch leiderschap ook uitgebreid aanbod.

Tevens ben ik voor verschillende zorgorganisaties,  financiële instellingen, gemeenten en culturele instellingen externe vertrouwenspersoon voor ongewenst gedrag en / of integriteit.

Roel heeft een trainingsprogramma opgezet gericht op angstreductie, gastvrijheid en (patiënten)communicatie en op enthousiaste wijze uitvoering gegeven aan dit programma. Zijn trainingen zijn hoog beoordeeld! Wij hebben Roel leren kennen als iemand die zeer toegankelijk is naar onze medewerkers en met grote sociale betrokkenheid bij de organisatie.

–––
Anne Woudstra Manager
HR Het Oogziekenhuis Rotterdam

Roel is een gedreven trainer. Hij kan een groep uitdagen én verder helpen dan dat ze zelf denken. Zijn kracht is zoeken naar aansluiting en mogelijkheden. Als trainer van de LEF! groepen heeft hij me geïnspireerd met zijn keuzes in het trainersvak. Het draait om de cliënt/patiënt en de professionals maken het verschil. Roel begrijpt dat en hij helpt professionals daarbij.

–––
Ilse Siebers
manager HR Care & Able, projectleider deRotterdamseZorg

Roel heeft mijn teams langdurige & kortdurende zorg, expertisezorg aan blinde en slechtziende ouderen én de vakgroep getraind. Hoofdthema was rouw en verlies in de breedste betekenis: van verlies van gezichtsvermogen tot verlies van baanzekerheid in de zorg. Wauw, wat een vakman is Roel en wat een palet aan werkvormen, passend bij en te kiezen door de teams! De evaluaties waren zonder uitzondering ontzettend positief en dat is dan echt verdiend, want mijn teams geven eerlijke feedback! Roel is easy-going, wijs, origineel, inspirerend, authentiek en creatief. Geen star aanbod, maar dynamisch inspelen op dat wat er is! En zo ontstaat leren, wie je ook bent en welke functie je ook bekleedt. Dank daarvoor en graag tot volgend jaar.

–––
Marjon Vonck
Directeur Irishof, De Breeje Hendrick en De Waterpoort bij Zorgpartners Midden-Holland

Roel heeft onlangs zijn 2e training “Empathisch luisteren” bij @Leisure afgerond. Hij weet de cursisten goed te boeien en geboeid te houden. (veel gehoorde opmerking was, “ook al was het vrijdagmiddag, ik ben niet een keer afgedwaald!”) Roel heeft veel kennis, het is duidelijk dat hij niet alleen “Empathisch luisteren” traint, hij IS “Empathisch luisteren”. Hij straalt rust uit, luistert goed naar anderen en heeft met deze training, de cursisten echt een “cadeau” gegeven. Niet eerder heb ik een groep zo enthousiast en positief gehoord over zowel de training als de trainer, als de 2 groepen die door Roel zijn getraind. Ik ga zeker met Roel in gesprek over vervolgtrainingen

–––
Fem Noot
manager operations Customer Service bij @Leisure