Over ons

 

Onze betrokkenheid bij jou

Veel organisaties zijn maatschappelijk betrokken. Wij zijn het 365 dagen per jaar. Bij jou als opdrachtgever, het doel van je organisatie en je rol in de samenleving. We dragen op die manier bij aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Of het nu gaat om de kwaliteit van het openbaar bestuur, de versterking van democratie, de invloed van medewerkers of hoe je fatsoenlijk een organisatie verandert. Wij zien het belang van de rol die jij als opdrachtgever hebt en helpen je die zo goed mogelijk in te vullen. Natuurlijk verdienen we er onze boterham mee, maar het is wel de meest oprechte en fantastische manier om bij te dragen aan verbeteringen die ertoe doen. En zo doen we dat al veertig jaar.

 

Ik wil meer over jullie weten

Onze trainers / adviseurs

Iedere adviseur of trainer heeft natuurlijk een eigen aanpak en specialiteiten.
Nieuwsgierig wie het beste bij jou past? Bekijk de profielpagina's.

De Beuk Organisatieadvies

Onze filosofie
Die is simpel: wij willen jou als ambassadeur van ons werk. Wij willen dat je zo tevreden en bevlogen bent over ons dat je De Beuk aanbeveelt bij collega’s, vrienden en familie. Realistische kosten, hoge kwaliteit (altijd maatwerk geen blauwdrukken), we lopen hard voor je en laten niet los tot het goed zit. Al veertig jaar.

Onze bijzonderheid
We zijn een netwerk van zelfstandige, hoog gekwalificeerde professionals. Daar zijn er natuurlijk meer van. Maar er is er niet één die de ervaring, het DNA en de kennis met zich meedraagt van een adviesgroep die al vier decennia bestaat en bijgedragen heeft aan talloze maatschappelijke ontwikkelingen. We zijn bij de tijd én hebben een rijke ervaring. We zijn als coöperatieve vereniging allemaal zakelijk zelfstandig en professioneel verbonden. We werken samen, houden elkaar bij de (maatschappelijke) les en ontwikkelen onszelf en ons werk.

Voorbeelden van onze opdrachten
Zie de pagina Lopende en recente opdrachten najaar 2019.

Focusgroep Alleen door of aansluiten?
Ben je zelfstandig adviseur of trainer en komt de vraag weleens bij je op of aansluiting bij een professioneel netwerk een goed idee is? Kom op 2 december samen met ons onderzoeken wat je motieven en wensen zijn. Lees meer op de pagina Alleen door of aansluiten.

Onze boeken
Wie zijn de Nederlandse burgemeesters?
(2018) Publieksversie van onderzoek naar eigenschappen en vaardigheden die nodig zijn voor de rol van burgemeester, op basis van persoonlijkheidsprofielen.
Handboek moderne medezeggenschap
(2018) Voor OR-leden die willen werken aan een medezeggenschap minder gericht op WOR-rechten en meer op zeggenschap van medewerkers in hun eigen werkpraktijk.
De magie van het ambt
(2013) Een boek voor en over burgemeesters, met interviews met zestien burgemeesters over de thema’s Baas van de gemeente, Koningin en sheriff, Integriteit, Glazen huis en Schakelen tussen rollen.
Lokaal samenspel
(2010) Voor nieuwe gemeenteraadsleden om thuis te raken in het raadswerk, voor ervaren raadsleden om te reflecteren op hun functioneren.

meedenkers en dwarskijkers

Meedenkers en dwarskijkers
(2008) Het verhaal van 30 jaar De Beuk en de veranderde samenleving. Over voorgeschiedenis, de ontwikkeling van partij naar maatschappij, emancipatie, medezeggenschap, organisatiekunde, diversiteit, cultuurverandering, internationaal werk, politieke participatie, leven en werken bij De Beuk, toekomst.
Goed bestuur
(2005) Werkboek voor maatschappelijke organisaties met instrumenten, methoden en ideeën voor good governance.

Onze videofilms op YouTube
Feedback
Over feedback geven en ontvangen: waarom en hoe, met zeven tips
Effectief vergaderen
Over wat helpt om vergaderen effectief te maken
Exploreren
Over actief luisteren, LSD = luisteren-samenvatten-doorvragen
Presenteren – inhoud
Over voorbereiding, BBB van je publiek, kern van de boodschap
Presenteren – vorm
Over cirkels van aandacht, houding, mimiek, stemgebruik