Posts

BeukBankje op De Hoelm

BG4: BeukBankje op De Hoelm

Sinds de zomer staat langs een fietsroute op Wieringen een bankje met een inscriptie over Organisatieadviesbureau De Beuk. Het markeert onze ontstaansplek in 1978 en biedt een mooi uitzicht over de Wieringermeer.

Lees meer
Europa

Europa? Dat zijn wij!

Beukweek 2023 in Brussel: Ik voel me Europeaan en ben blij met de verworvenheden die in de bureaucratisch complexiteit zijn klaargespeeld, met slimme strategieën en een lange adem. Toch valt er nog wel wat te verbeteren …

Lees meer
Beukgiften

Beukgiften

Toen De Beuk ophield als bureau, bleef er geld over in het Beukfonds. Dat hebben we onlangs opgemaakt door schenkingen aan projecten of evenementen die door Beukers van nu of ooit waren uitgekozen omdat ze leuk en belangrijk zijn.

Lees meer

Materialen voor De Walnoot

BG3: Kinderdagcentrum De Walnoot kocht leuke dingen voor de groepen van kinderen met zeer ernstige meervoudige beperkingen: aangepast speelgoed, klankschalen voor lichaamservaring en spullen om het winterlandschap op te knappen.

Lees meer

Een huis voor familie Civilojo

BG2: In Ciudad Vieja, Guatemala, is met de Beukgift een degelijke driekamerwoning gebouwd voor de familie Civilojo Figueroa, een gezin met drie kinderen. Dit liep via Huis voor Huis, een initiatief van Stichting Constru Casa.

Lees meer

Naaimachines voor workshops

BG1: Met de Beukgift kocht Stichting Present drie nieuwe naaimachines. Twee keer per week leren deelnemers aan naaiateliers van kringloopwinkel-vrijwilligers hoe zij met de machines kunnen omgaan en hun eigen kleding kunnen herstellen.

Lees meer
Huppelen van werkplezier

Huppelen van werkplezier

Ik houd van huppelen; ik wil wel door het leven huppelen. Maar niet op het werk. Daar moet gewerkt worden. De harde werker in mijzelf wint het voorlopig van het huppelende meisje. Ik heb een list nodig.

Lees meer
Wenen wijk met speelplaats

Auf Wienerschnitzel!

Wat valt er over energietransitie te leren van de aanpak van de stad Wenen? Iets met gemeentelijke (grond)eigendommen, erfpachtgrond, restwarmte en samenwerking natuurlijk. Yungs blog naar aanleiding van ons werkbezoek aan Wenen.

Lees meer
Wenen Leopoldstadt 2022

Sociale duurzaamheid organiseren

Hoe kun je bij gebiedsontwikkeling de wereld van stenen en asfalt verbinden met de wereld van mensen en groen? Wat levert het op als je vanaf de start alle partijen betrekt? Doriens blog naar aanleiding van ons werkbezoek aan Wenen.

Lees meer