Posts

Uitreiking burgemeestersboek

Werkboek voor burgemeesters

Annemiek Meinen schreef een boek over kwesties waar burgemeesters mee worstelen. Problemen in college, raad of ambtelijke organisatie. Moeizame verhoudingen met wethouder, gemeentesecretaris of griffier. Lastige zaken als integriteit en status.

Lees meer

De charme van Bremen

Bremen heeft een historische binnenstad, een mooie rivier en interessante transformatie-gebieden, maar de grootste charme zit in hoe bewoners de openbare ruimte gebruiken. Buiten gebeurt van alles, gemoedelijk en gezamenlijk.

Lees meer
verzameling brievenbussen

OR en lobbyen

Lobbyen heeft een slechte naam, maar je kunt het zien als samenwerking tussen belanghebbenden en beleidsmakers waarbij ervaringsdeskundigen (de OR met achterban) informatie aandragen die bij beslissers (bestuurder) ontbreekt.

Lees meer
Beukgiften

Beukgiften

Toen De Beuk ophield als bureau, bleef er geld over in het Beukfonds. Dat hebben we onlangs opgemaakt door schenkingen aan projecten of evenementen die door Beukers van nu of ooit waren uitgekozen omdat ze leuk en belangrijk zijn.

Lees meer
Regenboog tandartsproject

Gezond gebit voor een beter leven

BG5: In de inloophuizen van De Regenboog Groep komen veel daklozen met een slecht gebit. Daardoor kunnen zij niet goed eten, wat hun fragiele gezondheid verslechtert. De mondzorg vanuit het tandartsproject brengt uitkomst.

Lees meer
BeukBankje op De Hoelm

BeukBankje op De Hoelm

BG4: Sinds de zomer staat langs een fietsroute op Wieringen een bankje met een inscriptie over Organisatieadviesbureau De Beuk. Het markeert onze ontstaansplek in 1978 en biedt een mooi uitzicht over de Wieringermeer.

Lees meer
Europa

Europa? Dat zijn wij!

Beukweek 2023 in Brussel: Ik voel me Europeaan en ben blij met de verworvenheden die in de bureaucratisch complexiteit zijn klaargespeeld, met slimme strategieën en een lange adem. Toch valt er nog wel wat te verbeteren …

Lees meer

Materialen voor De Walnoot

BG3: Kinderdagcentrum De Walnoot kocht leuke dingen voor de groepen van kinderen met zeer ernstige meervoudige beperkingen: aangepast speelgoed, klankschalen voor lichaamservaring en spullen om het winterlandschap op te knappen.

Lees meer

Een huis voor familie Civilojo

BG2: In Ciudad Vieja, Guatemala, is met de Beukgift een degelijke driekamerwoning gebouwd voor de familie Civilojo Figueroa, een gezin met drie kinderen. Dit liep via Huis voor Huis, een initiatief van Stichting Constru Casa.

Lees meer