Nicoline Roozen

    Organisatieadviseur, interim-manager, teamcoach en reader

There is a crack in everything, that is how the light gets in. (Leonard Cohen)
Wanneer we niet langer wegkijken van onze imperfecties maar deze vol in het licht durven zetten, ontstaat er ruimte voor verandering. Ontwikkeling ontstaat door acceptatie. Dat geldt voor individuen, voor teams en voor organisaties. Ik help je graag met het aansteken en richten van het licht zodat er groei ontstaat. Door mijn aanpak wordt naast de rationele kant van organisatie- en teamontwikkeling ook de irrationele kant tastbaar en bespreekbaar. Er is veel irrationaliteit in organisaties en teams, waardoor het licht op deze kant  helpt om de verandering stevig op de grond te zetten.

Wat doe ik graag?

Ik houd er van om een veranderbehoefte met de betrokkenen te concretiseren. Wat gebeurt er in de omgeving, waar is de groep tevreden over en wat moet er echt op de schop? Met de antwoorden op die vragen kom ik tot een aanpak op maat voor een team of organisatie. Ik daag de groep uit om haar grenzen te verleggen en het beste uit zichzelf naar boven te halen. Ik benoem wat er in de weg zit zonder te kritiseren. Zo creëer ik ruimte voor beweging die je als je externe makkelijker kunt benutten dan wanneer je onderdeel van de groep bent. Organisatieopstellingen zie ik als een mooie aanpak om verborgen dynamieken te onthullen.

Over mij

Ik ben iemand van 12 ambachten, 13 gelukken. Mijn ambachten: onderzoeker, internationaal onderhandelaar, projectleider, programmamanager, leidinggevende en organisatieadviseur. Ik heb jaren ervaring als coach en teamcoach, meestal bij de overheid en aan de overheid verbonden organisaties.
Ik ben ook reader. Misschien denk je nu: reader, huh, wat is dat? Als reader geef ik met mijn intuïtie antwoord op vragen die leven bij een persoon, team of organisatie. Dat helpt enorm. Meer informatie hierover vind je op www.nicolineroozen.nl. Het wordt pas duidelijk wat een reading is als je het ervaart. Dat kan met een gratis mini-organisatiereading.

Mensen schetsen mij als rustig, warm, authentiek, integer en oprecht. Klinkt een beetje saai, vind ik zelf, terwijl ik houd van afwisseling en avontuur in mijn leven. Dat kan op allerlei manieren: fietsen naar Italië, een jongere die voor een aantal maanden in mijn huis woont of op blote voeten in het bos wandelen. Ik voel als geen ander aan waar de schoen wringt in organisaties en teams. Die sensitiviteit, gecombineerd met mijn kennis en ervaring als organisatieadviseur, brengt ook jouw organisatie of team weer in een flow.

Nicoline is een fijne teamcoach. Door haar inzet zijn de werkverhoudingen in ons team merkbaar verbeterd. Ik ben blij dat ik haar gevraagd heb als teamcoach.

–––
Anton S, manager bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Nicoline voelt goed aan wat het team nodig heeft en bedenkt hierbij de juiste werkvormen. Ze weet interactie te verkrijgen in het team door op het juiste moment de juiste vragen te stellen. Met leuke opdrachten en goede discussies zijn wij weer verder in de ontwikkeling van het team.

–––
Roel B, manager bij het ministerie van Veiligheid en Justitie