Nicoline Roozen

    Zelfstandig organisatieadviseur, interimmanager, coach en teamcoach, aangesloten bij De Beuk

There is a crack in everything, that is how the light gets in. (Leonard Cohen). Wanneer we niet langer wegkijken van onze imperfecties, maar deze vol in het licht durven te zetten ontstaat er ruimte voor verandering. Onvolkomenheden blijken parels te bevatten. Dat geldt voor individuen, voor teams en voor organisaties. Ik help je graag met het aansteken en richten van het licht zodat er groei ontstaat. Naast de rationele en planbare kant van organisatieontwikkeling wordt door mijn aanpak ook de irrationele kant tastbaar en bespreekbaar waardoor de verandering diepgaand en duurzaam is.

Waar word ik voor gevraagd

Ik houd er van om een vage veranderbehoefte met de betrokkenen te concretiseren. Welke ontwikkelingen zijn er in de omgeving, waar is de groep tevreden over en wat moet echt op de schop? Met de antwoorden op die vragen kom ik tot een aanpak op maat voor een team of (een deel van) de organisatie. Ik daag de groep uit om haar grenzen te verleggen en het beste uit zichzelf naar boven te halen. Ik benoem wat de groep in de weg zit zonder te kritiseren en ik creëer zo ruimte voor beweging die je als je externe makkelijker kan benutten dan wanneer je onderdeel van de groep bent. Energie die weglekt in kritiek, onrust en strijd weet ik weer beschikbaar te maken om gezamenlijke doelen te bereiken.

Over mij

Met het resultaat voor ogen zet ik mijn 30 jaar ervaring in voor veranderprocessen in organisaties, teams en individuen.

Ik heb mijn ervaring opgedaan bij de Rijksoverheid en aan de overheid gelieerde organisaties. Ik ben iemand van 12 ambachten, 13 gelukken. Mijn ambachten: onderzoeker, internationaal onderhandelaar, projectleider, programmamanager, leidinggevende en organisatieadviseur. Ik heb jaren ervaring als coach en teamcoach. Ik vind het nog steeds bijzonder dat die rollen mij allemaal passen als een handschoen.

Mijn passie ligt bij ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. Ik vind het prachtig als mensen stappen zetten in hun ontwikkeling en ik zet me graag in om daaraan bij te dragen. Ik heb zelf ook veel aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling gedaan en ik weet hoeveel dat bijdraagt aan plezier en zin in het leven.

Mensen schetsen mij als rustig, warm, authentiek, integer en oprecht. Ik voel als geen ander aan waar de schoen wringt in organisaties en teams. Die sensitiviteit, gecombineerd met mijn kennis en ervaring als organisatieadviseur brengt ook jouw organisatie of team weer in een flow.

 

 

 

Nicoline is een fijne teamcoach. Door haar inzet zijn de werkverhoudingen in ons team merkbaar verbeterd. Ik ben blij dat ik haar gevraagd heb als teamcoach.

–––
Anton S, manager bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Nicoline voelt goed aan wat het team nodig heeft en bedenkt hierbij de juiste werkvormen. Ze weet interactie te verkrijgen in het team door op het juiste moment de juiste vragen te stellen. Met leuke opdrachten en goede discussies zijn wij weer verder in de ontwikkeling van het team.

–––
Roel B, manager bij het ministerie van Veiligheid en Justitie