Bernard Jan de Groot

    Adviestrajecten, OR training, missie & strategie, vernieuwing medezeggenschap, duurzame inzetbaarheid, arbeidsvoorwaardentrajecten.

Adviseur en trainer van ondernemingsraden die verder willen

Ik ben een reisleider die het team meeneemt om een volgende stap te zetten.  Klanten vinden het prettig om met mij te werken omdat ik mensen in hun waarde laat, goed luister en zorg dat er nieuwe inzichten ontstaan. Ik voel goed aan wat er moet gebeuren. Als het nodig is zorg ik dat de samenwerking versterkt en er nieuwe inzichten en initiatieven ontstaan. Vlot trekken wat vast zit. Ik ben creatief en kom telkens weer met een verfrissende aanpak. 

Aanpak

Een organisatie is een groep mensen die samen iets wil. We versterken de samenwerking en onderzoeken waarom en hoe de groep bepaalde doelen kan bereiken. Een organisatie is een aan elkaar gekoppeld systeem van interacties tussen individuen. Ik intervenieer  in deze interacties. Dat doe ik vaak op creatieve wijze: bijvoorbeeld door het maken van films en vlogs.  Het maken van een film of een vlog brengt het gesprek tot stand tussen makers, de teamleden. Het eindresultaat brengt het gesprek tot stand met de hele organisatie. Ik begeleid het proces maar ik draag ook oplossingen aan voor de vraagstukken waar klanten mee zitten. 
Bernard Jan de Groot

Bel of mail me om even met je mee te denken, als je een idee wilt uitproberen of een opleidingsvraag hebt.

Over Bernard Jan de Groot

Wie ben ik

Een veelzijdig iemand, met humor en relativeringsvermogen.  Altijd benieuwd naar de verhalen van mensen in een organisatie, nieuwsgierig en creatief in het zoeken en vinden van oplossingen. Zorgen dat er energie en bezieling is in een team. Ik heb dit jaar de opleiding Transactionele Analyse voor management en organisaties afgerond en merk dat het duiden van de onderstroom en daar op in te spelen heel goed werkt om veranderingen in organisaties beter te kunnen begeleiden.

Ik woon in Rotterdam en ben actief in het bestuur van ons appartementencomplex en bij mijn zwemvereniging: o.a. borrels en bijeenkomsten organiseren. Ik treed regelmatig met mijn pianotrio op tijdens huisconcerten en in een verzorgingstehuis hier in de buurt. Verder houd ik van kunst en gebruik regelmatig afbeeldingen van kunstwerken of fragmenten uit films die als mooie metafoor dienen en nieuwe inzichten geven. 

Een echte reisleider

Bernard Jan is een fantastische trainer. Als een echte reisleider neemt hij zijn groepen mee op pad. Hij stelt oprecht nieuwsgierige vragen om tot de kern te komen. Creatieve werkvormen en persoonlijke aandacht voor iedereen in de groep is wat Bernard Jan kenmerkt. De samenwerking met Bernard Jan levert altijd het gewenste resultaat!

–––
Miranda Steenvoorden
ambtelijk secretaris OR Gemeente De Ronde Venen