Wijkwandeling duurzaamheidDe Beuk bestaat 40 jaar!

Burgemeesters in Nederland onderzocht 

Wat onderscheidt burgemeesters van andere Nederlanders? Waardoor gedijt de een beter in het ambt dan de ander? Samen met BMC en Birkman.nl analyseerden we 121 persoonlijkheidsprofielen van burgemeesters.
Lees meer over dit onderzoek in Nieuws
Download  hier de publieksversie.


Betrokken creatieve professionals


We zijn een coöperatieve vereniging van adviseurs en trainers.
We werken vanuit maatschappelijke betrokkenheid aan organisatie- en samenlevings­vraagstukken.

We versterken veranderkracht van mensen en organisaties en we verbinden energie en focus.
Open communicatie en slimme samenwerking staan centraal. 
In advies, begeleiding en training.

Wij zijn meedenkers en leveren als dwarskijkers een deskundige buiten­blik. Vanuit onze praktische en zich steeds vernieuwende kennis, opgedaan in onze 40 jaar ervaring als adviseurs en trainers, voor overheden, bedrijven en organisaties. In het sociale en in het ruimtelijke domein.

We helpen onze opdrachtgevers om actuele maatschappelijke ontwikkelingen te vertalen naar ambities en concreet gedrag.
Ons uitgangspunt: iedereen die bij een vraagstuk betrokken is, ook betrekken bij de oplossing. We zijn gericht op kansen en resultaten. We creëren ruimte voor beweging. We combineren creatief en verrassend werken met een gedegen aanpak. 

De geheimzinnige algoritmes van ons eigen denken

We kunnen allemaal wel zo bibberig doen over de overname van algoritmes, maar dan gaan we ervan uit dat wij rationele wezens zijn en dat de mens zo zuiver kan denken. En dat is helemaal niet zo! Ons denken is totaal vervormd en nog erger: we hebben het niet door.

Allereerst vervormen natuurlijk onze emoties ons denken en zeker als we stress hebben. Maar wat ons denken vooral vervormt, is ALLES wat we geleerd hebben!
Nu zul je zeggen, come on, dat is ons denken. Maar is dat echt zo? Ons denken is vaak  een herhaling van gedachtes, van eigen ‘waarheden’ en (zoals David Bohm het in Over dialoog uitdrukt) van onze vooronderstellingen. Onze hersenen, die chemisch worden  aangestuurd, vinden het ontzettend ‘lekker’ om onze eigen vooronderstellingen bevestigd te zien. Ja, lekker, omdat dit stofjes aanmaakt die ons ons ... 

Lees verder in blogs en miniblogs.