Werkboek voor burgemeesters

Uitreiking burgemeestersboek
Uitreiking van het boek tijdens het jaarcongres van het NGB

Onze collega Annemiek Meinen heeft weer een boek geschreven. Het heet Vraagstukken van burgemeesters. Een praktische gids voor het zoeken naar antwoorden. Begin april is het gepresenteerd tijdens het jaarcongres van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters.

In haar jarenlange ervaring met intervisies, coaching en cursussen voor burgemeesters concludeerde Annemiek dat bepaalde kwesties regelmatig naar voren werden gebracht. In dit boek behandelt ze negen vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken: Hoe raakt het de burgemeester persoonlijk? Wat is er inhoudelijk ingewikkeld aan? Hoe kijkt de omgeving ernaar? Welke ruimte biedt het systeem voor oplossingen? Burgemeesters en hun gesprekspartners kunnen aan de hand van verhelderende vragen en tips uitzoeken wat voor henzelf de crux van het probleem is en hoe zij de situatie zouden kunnen verbeteren.

Het boek is opgezet als blader- en opzoekboek. Het is speels vormgegeven door Monique Harderwijk, die al een flink aantal publicaties voor De Beuk heeft verzorgd. Eindredactie en meedenkwerk leverde onze collega Ina van Diepen.
Het boek is te bestellen bij het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. Het is via de NGB-website ook als digitale versie te downloaden.