Nieuws

Uitreiking burgemeestersboek

Werkboek voor burgemeesters

Annemiek Meinen schreef een boek over kwesties waar burgemeesters mee worstelen. Problemen in college, raad of ambtelijke organisatie. Moeizame verhoudingen met wethouder, gemeentesecretaris of griffier. Lastige zaken als integriteit en status.

Lees meer
placeholder

Start na raadsverkiezingen

Momenteel hebben we onze handen vol aan refllectie- en trainingssessie met nieuwe gemeenteraden, straks helpen we net gevormde colleges en vers benoemde commissievoorzitters uit de startblokken.

Lees meer

Pionieren in de polder

Twee van ons verlaten hun stadsie voor een nieuw gebouwde groene dorpsgemeenschap. Vanwege de duurzame manier van leven, de mooie architectuur van de woningen, de intentie van gezamenlijkheid, de ruimte en toch nabijheid van stedelijke cultuur.

Lees meer
placeholder

Provinciedeal Digitale Participatie

Interview met Annemarie Reintjes over deelname aan het initiatief OpenStad waarmee de provincie Zuid-Holland gemeenten en waterschappen inspireert, stimuleert en ondersteunt bij de inzet van digitale participatie.

Lees meer

Drie zzp’ers sluiten zich aan

Vorig jaar december organiseerden we een bijeenkomst voor zzp’ers om uit te wisselen over voor- en nadelen van aansluiting bij een netwerk als dat van De Beuk. En nu heeft onze coöperatieve vereniging er drie leden bij.

Lees meer