Beukgiften

Beukgiften
Afbeelding van Motaz Tawrik via Pixabay

Toen we zo’n acht jaar geleden De Beuk als bureau ophieven, bleven we voortbestaan als professioneel netwerk (de coöperatieve vereniging van deze site) en ook als informeel netwerk van mensen met betrokkenheid bij De Beuk. Nadat we alle rekeningen hadden betaald, stopten we het overgebleven geld in een Beukfonds. Om te benutten voor vakontwikkeling en bijzondere projecten van de CV.

Vorig najaar nodigden we alle Beukers en oud-Beukers uit om met ideeën te komen voor schenkingen aan goede doelen of initiatieven. Die zouden moeten passen bij de Beuktraditie, onze maatschappelijke betrokkenheid, ons oog voor versterking van de positie van mensen die dat nodig hebben. Geen strikte criteria, als het maar iets was waar we echt blij van zouden worden om aan bij te dragen.

Dat leverde heel veel leuke reacties op en veel mooie voorstellen. We kozen twaalf projecten uit met een mooie spreiding over thema’s: kunst/cultuur, kinderen, jongeren en educatie, ouderen en zorg, empowerment van vrouwen, daklozen en armoede, duurzaamheid en klimaat en ook nog binnen- en buitenland. Met 5000 euro per project is de pot van het Beukfonds in één keer leeg.

De Beukers die een voorstel indienden, maakten met de ontvangers de afspraak dat ze iets zouden schrijven over wat er met het geld is gedaan. Daar maken we dan een stukje van voor op de site. De reeks Beukgiften is van start gegaan.