Een huis voor familie Civilojo

Er ging een Beukgift naar Huis voor Huis, een initiatief van stichting Constru Casa. Een van onze opdrachtgevers is daar als vrijwilliger aan verbonden. De organisatie is een opgericht door de Nederlandse Carolien van Heerde die tijdens haar bezoeken aan Guatemala geraakt werd door de armoedige omstandigheden onder de Guatemalteekse bevolking. Ze is daarheen geëmigreerd om via kleinschalige projecten de levenssituatie van de allerarmsten te verbeteren. De hulp concentreert zich vooral op het bouwen van duurzame en aardbevingsbestendige huizen en gemeenschapsgebouwen. Daarbij wordt gewerkt met de toekomstige bewoners zelf, lokale strategische allianties en vrijwilligers uit Nederland en de VS.

Van de donatie van De Beuk is in Ciudad Vieja een huis gebouwd voor de familie Civilojo Figueroa. Het gezin bestaat uit moeder Marta, vader Carlos, zoon Selvin en dochters Fátima en Carla. Tijdens de pandemie was het voor Marta en Carlos erg moeilijk om hun gezin te onderhouden; ze konden maar moeilijk werk vinden als bouwvakker en schoonmaakster.
Marta droomde van een degelijk huis voor haar kinderen. Hun oude huis was gemaakt van golfplaten en had geen vloer. Fátima en Carla hadden veel moeite om hun schoolboeken en schriften droog te houden tijdens het regenseizoen.

Bouw nieuw huis

De familie woont nu in een goed en veilig huis. Marta vertelt hoe belangrijk dit huis is voor haar familie: “Het was een grote inspanning om al het bouwmateriaal te dragen en het was echt hard werken. Maar nu is het nieuwe huis een droom die uitkomt.” Vooral dochters Fátima en Carla zijn erg blij met hun nieuwe kamer. Ze zeggen: “Het voelt veel veiliger en er komt nu geen regen meer naar binnen.”

Wil je Constru Casa ook steunen? Voor € 5.300,- kan de stichting met families een 3-kamerwoning met sanitair bouwen. https://construcasa.nl/steun-ons-met-een-gift
Meehelpen bouwen als vrijwilliger kan ook!

https://construcasa.nl/

https://construcasa.org/

https://huisvoorhuis.org

Project ingebracht door Annemarie Reintjes, adviseur bij De Beuk van 2008 tot nu