Naaimachines voor workshops

Foto: Monique de Vries – Bosman

Een van de Beukdonaties is gegaan naar Stichting Present Hollands Kroon in Middenmeer. De missie van Present is een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Bij Present verkopen we kringloopspullen en tweedekanskleding. We drinken met een groep vrijwilligers gezellig samen een kop koffie en zoeken de kringloopspullen uit en maken ze schoon. Ook doen we kleine reparaties aan ingebrachte kleding.

Door de gift van De Beuk is de wens van Present in vervulling gegaan: het opzetten van een naaiatelier. We konden drie nieuwe naaimachines kopen waarmee we naailes kunnen geven. In het Boetje van Present houden we iedere dinsdag en vrijdag ‘naaiateliers’. Vrijwilligers maken de groep deelnemers vertrouwd met de nieuwe naaimachines. Als oefening maken de deelnemers een tas van gebruikte stoffen en daarna kunnen ze herstelwerkzaamheden doen aan eigen kleding. Belangrijk is ook dat ze in contact komen met elkaar.

Elke week melden zich nog nieuwe cursisten. De toeloop hangt samen met de oorlog in Oekraïne en de opvang van nieuwkomers in Hollands Kroon, maar er is ook steeds meer belangstelling voor naailessen vanwege de stijgende energieprijzen en de algehele inflatie. Het gaat vaak om gezinnen die het zwaar hebben, waarvan de kostwinner de hele week tegen een laag inkomen werkt en net geen overheidsondersteuning kan ontvangen.

 

https://allekringloopwinkels.nl/noord-holland/middenmeer/het-boetje-van-present

Project ingebracht door Tjeerdo Wieberdink, ICT-specialist en allesregelaar bij De Beuk van 1987 tot 2015